Купатись чи не купатись? Найсоковитіші цитати в новій постановці Леся Подерв’янського

 

 

 

 

 

 

 

 

Новий спектакль Леся Подерв’янського можна подивитися в Києві до 5 грудня.

Лесь Подерв’янський – людина, чиє ім’я давно і міцно асоціюється в українського глядача з міцним матом. Близько десяти років тому п’єси Подерв’янського, зачитані автором з незабутньою інтонацією і виразом, передавалися на касетах, а потім – на дисках практично з-під поли. Але і сьогодні, у століття цифрових технологій і швидкого інтернету, що дозволяє завантажити все, що забажає душа, справжні поціновувачі його творчості продовжують передавати безсмертні твори з вуст в уста, забезпечуючи яскравими цитатами письмову та усну мову для «краси думки».

Справжнім подарунком для фанатів Подерв’янського цієї осені став новий спектакль під назвою Купатись чи не купатись?, який будуть показувати в столичному клубі Atlas протягом всієї осені. Риторичне питання, вибране для назви вистави, взяте з, мабуть, однієї з найбільш відомих і широко цитованих п’єс Подерв’янського – Гамлет, або Феномен датського кацапізму. Але це – не єдина п’єса, використана у постановці.

Купатись чи не купатись? – це яскравий коктейль, раптовий і насичений мікс, в якому зібрані найяскравіші шматки з найвідоміших п’єс: Васіліса Єгоровна і мужичкі, Павлік Морозов, Цікаві досліди, Місце встрєчі ізмєніть ніззя, бл**ь!, Король Літр. У виставі задіяні лише четверо акторів: Олена Рєпіна, Олена Хижна, Дмитро Оськін і Андрій Кронглевский. Але вони вчотирьох створюють на сцені неймовірний фурор, змушуючи зал раз по раз істерично реготати. Ще б пак – адже вони яскраво відтворюють відомі цитати: і про Данію, і про альтернативу алкоголю, і про «от жалко пацана», і про те, що всі люди браття на Землі, про бездуховність і про ламке волосся….І, звісно, найбільш риторичне питання цієї вистави: Купатися чи не Купатися? Б****кі ці питання за****ють, відповідь на яке остаточно не визначена.

 

Джерело: http://nv.ua/ukr/style/art/kupatis-chi-ne-kupatis-najsokovitishi-tsitati-v-novij-postanovtsi-lesja-poderv-janskogo-235344.html

 

Твоя особиста думка нас тут не цікавить