П’єси Подерв’янського у Standard Stage Play Format

stage play format

Коли 2 роки тому, мені закортіло перечитати п’єси ЛП, я не спромігся їх знайти у нормальному epub. Тоді я зробив свою компіляцію і розповів про це десь у LJ. Не знаю чому, але the resulting epub/pdf найбільше скачували з Росії. Навіщо їм там Подерв’янський?

На останній сторінці epub’у я попрохав надсилати мені erratum. За 2 роки це наважилася зробити аж 1 людина з Чехії. Сьогодні я, нарешті, знайшов сили epub обновити.

 

Some notes:

  • Минулого місяця нарешті вийшов Amazon Kindle Previewer 3. Знову без версій під лайнукс. Зате у віндюку він навчився ставитися у $LOCALAPPDATA. 775 MB, btw. Боже, що тільки там нема: своя версія джави, qt, phantomjs, fontconfig, imagemagick, etc.
  • Calibre стає тільки гірше. ebook-convert 2.78.0.x86_64 у мене гепається у core dump після генерації pdf, хоча сам pdf залишається ніби неушкодженим.
  • Коли я у 2015-му переформатовував п’єси ЛП у Standard Stage Play Format (кортий використовують всі гамериканські playwrights), я гадав що побачивши SSPF, може хтось інший will follow the way, але українські видавці виявилися у 100% випадках сліпими курками, які (а) ніхуя не розуміють у верстці, (б) віддають перевагу крадіжці текстів з Дослідів (більшість яких були набрані в 90-ті на слух з касет).
  • Замість Calibre я хотів використати pandoc (який загалом працює раз у 100 швидше за Calibre), але виявилось, що pandoc, коли читає html і котвертує його у свій AST (а з AST у вихідний формат), губить майже всі атрибути, включаючи css. Наприклад <p class="foo"> у xhtml всередині epub стає просто <p>.
  • Можна звичайно викинути Calibre і генерувати ті META-INF/container.xml, content.opf і toc.ncx самотужки, але у мене нема сил читати нудні простирадла з idpf.org. (Може це я один такий ледащо?)

Отже, якщо комусь також кортить перечитати п’єси ЛП, ось тут є скрипти генерації книжки. Або готові:

 

Дякувати henry_flower

орігінал посту тут

Твоя особиста думка нас тут не цікавить