Вольнова заради Подерв’янського оголила груди

Вчора у столичному кінотеатрі “Кінопанорама” відбулась прем’єра п’єси “Павлік Морозов” за однойменним твором Леся Подерв’янського. За п’ять днів до вистави всі квитки розкупили.

Епічну трагедію “Павлік Морозов” Подерв’янський написав 1993-го. У ній переплітаються антична і радянська міфологія. Дія твору відбувається у сибірській тайзі під час Другої світової війни. Павлік Морозов не тільки вбиває своїх батьків, виступає проти фашистів, а й зазіхає скинути з трону богів Олімпу.

У авторському виконанні твір триває 45 хвилин, п’єса продовжувалась годину сорок. Поставив п’єсу український режисер Андрій Крітенко. Він вже більше 15 років живе у Штутгарді. 1993-го у Театрі юного глядача вони з Подерв’янським (він був сценографом) поставили виставу “Оргія” за твором Лесі Українки. За неї з театру його звільнили, а постановка отримала “Київську пектораль”.

Головну роль Павліка Морозова зіграв молодий актор Євген Капорін.

“Спочатку на роль Павліка затвердили Олександра Новиченкова з “Театру на Подолі”, Віталій Малахов відпустив його під своє чесне слово, яке забрав назад разом з актором. Капорін — молодець, добре грає”, – розказав Подерв’янський.

Найбільше глядачів цікавило, як телеведучий Микола Вересень зможе говорити нецензурною лексикою зі сцени. Він зіграв Генерала Власова, “фашистського перевертня i таємного агента Канарiса”.

Ті, хто брав участь у репетиціях, казали, що матюкався він якраз найбільше серед акторів і найбільше хвилювався, бо це перша його роль у театрі. Під час його монологів глядачі тричі заходилися оплесками.

Для постановки Подерв’янський додав у п’єсу нового персонажа — бога смерті Танатоса. Його зіграв Андрій Середа, лідер гурту “Кому вниз”. Також він заспівав декілька пісень.

Художником по костюмам виступила 32-річна донька Подерв’янського Анастасія. Світлана Вольнова зіграла “кровожерну, підступну і хтиву міфологічну потвору з пазурами”. Її героїня з’являлась тільки на екрані, сама Вольнова сиділа у залі. На колінах у неї розташувався молодий хлопчик.

О 19.00 до дверей “Кінопанорами” постелили червону доріжку. На порозі друзів та знайомих зустрічала дружина Подерв’янського Марія Ганженко. На виставу також прийшли екс-міністр України у справах сім’ї, молоді та спорту Юрій Павленко, “нунсівець” Олесь Доній, нардеп Олег Ляшко, телеведучий Роман Чайка.

“Це перша вистава, на яку я прийшов без дітей, бо буде багато нецензурщини. Для мене Подерв’янський означає мою молодість, студентські роки. Те, що Лесь нарешті вийшов на новий рівень: тепер його твори не тільки переказують одне одному на кухні, а й показують на великій сцені, дуже добре. Українська культура має бути різноманітною”, – сказав Павленко.

Подерв’янський та Крітенко слідкували за виставою з балкону. Персонажі з’являлись не із-за куліс, а з додаткових дверей й проходили через весь глядацький зал, чим ще більше радували присутніх.

Дві дівчини, які грали повій, вийшли у червоній та чорній спідній білизні, а під час монологу Вольнової на величезному екрані показували її груди.

“До вистави казала, що груди зіграла дублерка, щоб підігріти ажіотаж публіки. Але насправді — то все моє. Ніколи не знімалась ню, але заради Подерв’янського можна все зробити”, – сказала Вольнова. Вона прийшла у червоній пишній сукні, на голові мала велику білу перуку. Вольнова не знає української, бо виросла у Санкт-Петербурзі, тому її монолог вийшов з прибалтійським акцентом. Глядачі зазначили, що вимова Вольнової дуже нагадувала, як розмовляє прем’єр-міністр Микола Азаров.

“Дуже сподобалась вистава, яскраві образи й прекрасна режисура. Лесь розвінчує думку інтелігентів, що українська мова не містить нецензурної лексики. Його герої говорять живою мовою, якою більшість користується у звичайному житті”, – сказав Олесь Доній.

По закінченню глядачі протягом 5 хвилин аплодували стоячи. Викликали на біс Подерв’янського. Він з’явився на сцені у чорній сорочці й джинсах. Крітенко залишився на балконі. Після вистави автори до публіки не вийшли. Всього планують показати 10 вистав. Наступна запланована на 30 квітня. Ціна квитків від 200 до 800 грн.

Джерело: http://gazeta.ua/articles/culture-photo/379301

+ світлини там же…

Твоя особиста думка нас тут не цікавить