У Києві показали виставу “Павлік Морозов” Подерв’янського

5ch

Прем’єра трагедії “Павлік Морозов” відбулася у столиці. Театральні критики охрестили її найскандальнішою виставою сьогодення. Першими її побачили понад чотириста глядачів, які встигли завчасно придбати квитки вартістю від 200 до 800 гривень. Решта поціновувачів брутального мистецтва наввипередки бронюють місця в залі на наступний показ. Написана п’єса була 12 років тому.

За півгодини до початку прем’єри готують червону доріжку. За цей час люду набігло стільки, що у залі вирішили приставити додаткові стільці. Проте і на них квитки розкупили вмить. Щоби не дражнити себе шанувальники творчості Подерв’янського ні з чим ідуть додому.

А ось Світлана Вольнова – одна з актрис вистави – на такий ажіотаж не очікувала. Їй своє місце довелося ділити з незнайомцем.

Телеведуча за грою колег спостерігала з зали, бо її роль завчасно записали на відео. Хоча героїня Вольнової на екрані була розкладена на пазли, вона запевняє: зафільмувала власні принади.

Решта акторів епатували наживо. Вражали глядачів костюмами, грою та нестриманою лексикою. І лише від монологів бога смерті у виконанні співака з гурту “Кому вниз” публіка не червоніла. Андрій Середа, ще не вирішив чи це гарна ознака.

Похмурі і декорації, і музичний супровід і сценарій. Головний герой Павлік Морозов під час вистави вбиває батьків та влаштовує сексуальні оргії з підстаркуватими пані. Альонушка з’їдає вчителя атеїзму. На тлі цих персонажів телеведучій Микола Вересень, який грає фашистського перевертня Власова, відчуває себе ледь не янголом.

Якраз негатив був переконливим, зазначають глядачі. Розходяться по домівках із суперечливими враженнями.

Публіка не залишилася байдужою і це головне, вважає автор вистави Лесь Подерв’янський. Уважає себе експериментатором.

Усе це до прем’єри готували півтора місяця. Павліка Морозова на столичній сцені ставитимуть ще дев’ять разів. Наступна вистава запланована наприкінці квітня.

Лінк на відео: http://www.youtube.com/watch?v=2kyhDuA3ny8

Джерело: http://5.ua/newsline/182/0/75834/

Твоя особиста думка нас тут не цікавить