Лесь Подерв’янський: «Путін не робить нічого, що не люблять росіяни»

 Жива легенда сучасної української драматургії, людина-цитата, а до того ж ще й талановитий художник Лесь Подерв’янський поспілкувався із журналістами у дискусійному клубі «Експертна думка».

45 хвилин відвертих відповідей прихильника Шекспіра Леся Подерев”янського.

Запис прямої трансляції Олега Головатенка – за посиланням:  http://bambuser.com/v/4807630

Про Крим, кацапів і Путіна

«Путін не робить нічого, чого не люблять росіяни» — так Лесь Подерв’янський висловився з приводу російської агресії у Криму та на Сході України. Тобто робити крайнім головного «героя» фанатських «кричалок» нам не варто: росіяни і Путін – браття близнюки. І, взагалі, вони споконвіку наші природні вороги. Україна повинна навчитися із цим жити. «Вони хочуть нас знищити, щоб ми їх любили» — сказав Метр.

Лесь Подерв’янський не надто засмутився після того, як Росія відібрала у нас Крим, адже завжди його ненавидів: совок і брудні пляжі. І порівняв півострів з Занзібаром, де йому довелось відпочивати. «Індійський океан, величезні пляжі і жодного кацапа!»

А от Крим, на його думку, все-таки буде українським, і ми його відвоюємо, просто як у п’єсі «Кацапи». Передбачення у творах Подерв’янського завжди збувалися, приміром, стосовно аварії на ЧАЕС та розпаду СРСР.

Те, що зараз відбувається в Україні – це боротьба за незалежність, а будь-яка держава, на жаль, народжується у боях і крові. «Але ми переможемо», — сказав драматург.

Про героїв і мудаків

Єдині українські герої зараз – це наші військові,а також герої Небесної сотні, вважає Лесь Подерв’янський. Він і сам ще у березні побіг записуватися до військкомату, але його не взяли: надто старий солдат виходив. Тепер, каже, у випадку чого – піде у партизани.

А от мудаків у сучасній Україні більше ніж треба. Головного супермудака Януковича вже вигнали. Рейтинг мудаків, які залишилися жити в Україні, драматург скласти не зміг(ну забагато їх, правда?

А от наш одіозний Ляшко, на його думку, якраз на своєму місці. Лесь Подерв’янський пригадав, як роки три тому був з ним в одній студії на радіо. Головний радикал України жалівся письменнику, що той може говорити все, що захоче(приміром, що ненавидить ся народ), а Ляшко – ні.

І насамкінець, про сьогоднішній концерт

У Чернігові Лесь Подерв’янський виступатиме вперше, хоча у нашому місті вже був і йому тут дуже подобається.

Порада для всіх прихильників – не називайте його сатириком, він на це ображається. Адже він драматург і аж ніяк не сатирик. Тому і мати у його творах – це не він, а його герої, які просто не можуть не матюкатися. Тобто, без мату Лесь Подерв’янський писати може!

До речі, зараз Лесь Подерв’янський працює над романом під назвою «Таємничий амбал». Яким він буде, поки що не каже, однак за скромним висловом Метра «щоб писати добре, треба писати повільно, а погано я писати не можу».

По материалам http://svoboda.fm/

Джерело: http://novosti.cn.ua/лесь-подервянський-путін-не-робить/

http://svoboda.fm/Culture/232595.html

Твоя особиста думка нас тут не цікавить