“Вони жбурнули каменюку в гніздо шершнів” — Подерв’янський про справу Тимошенко

Влада загнала себе в глухий кут. Таку думку стосовно арешту Юлії Тимошенко у журналі “Країна” висловив художник і драматург Лесь Подерв’янський.

“Я думаю, що він уже сам не радий цій пурзі, що вони заварили. Уже тепер пізно щось робити, вони загнали себе в глухий кут. Це як гра в шахи, коли кожен твій крок тільки погіршує позицію. Якщо не робити кроків – уже погано, а якщо їх робити, то ще гірше. Бо не треба бути дебілом. Вони жбурнули каменюку в гніздо шершнів”, – підкреслив він.

Подерв’янський зауважив, що український народ уже давно скучив за такими подіями: “Вже сім років нічого такого не відбувалося. У людей на Майдані в очах світиться така махновська радість: “От, нарешті!” Народ скучив за бузою. Не треба було кидать каменюку”.

“Не думаю, що таким чином вони відволікають увагу від чогось важливого, бо нема від чого насправді. Якщо в народу раніше були причини бунтувати, але не було приводу, то тепер є і привід, і причини. Кінець буде дуже скоро, вони самі вирили собі яму. Їм навіть нічого особливо більше не треба робити, все само собою завалиться. Я не Кассандра, але мені так здається”, – наголосив драматург.

Політики та суспільні діячі пояснюють можливі причини й наслідки мовчанки президента щодо взяття Юлії Тимошенко під варту у новому номері журналу “Країна” №83 від 12 серпня 2011 р.

Джерело: http://gazeta.ua/articles/politics/_voni-zhburnuli-kamenyuku-v-gnizdo-shershniv-poderv-yanskij-pro-spravu-timoshenko/394295

Твоя особиста думка нас тут не цікавить