Зараз у нас Янукович і «Танці з зірками», а раніше був Льончик і «Лебедине озеро»

Лесь Подерв'янський

Художник і драматург Лесь Подерв’янський не береться прогнозувати, чи будуть в Україні нові Майдани. Про це він сказав в інтерв’ю «Українському тижню».

«Я в Україні бачив дуже багато Касандр, і всі вони влучали пальцем у небо. Тому не брався б нічого пророчити», – сказав він, відповідаючи на запитання, чи згоден він з думкою, що нових Майданів уже не буде.

«Загалом якщо вже скиглити про те, як усе погано, то треба мати якусь порівняльну шкалу скиглення. Часом варто озирнутися назад і згадати, що в нас колись було. Якщо зараз у нас Янукович і «Танці з зірками», то раніше ж узагалі був Льончик і «Лебедине озеро». Причому на всіх каналах, а їх налічувалося аж три. Або коли хочеться пива, треба було оббігати півміста й вистояти в довжелезній черзі… Я ж усе це пам’ятаю», – додав Подерв’янський.

Він не погодився з думкою про те, що Помаранчева революція була спробою «покращення світу». «Нічого подібного. То була просто реакція людини, у гідність якої плюнули. Не більше й не менше. Можна було лишатися вдома і почуватися бидлом, а можна було вийти на вулицю й почуватися людиною гідною», –  переконаний Подерв’янський.

На запитання, як почувається його гідність сьогодні, коли політичні лідери того Майдану все провалили, Подерв’янський відповів: «Це їхні проблеми. Для мене головне, як я поводжуся в цій ситуації. Я за них не відповідаю, з моєю гідністю все нормально».

Повний текст інтерв’ю з Лесем Подерв’янським читайте у №15 номері Тижня.

Джерело: http://tyzhden.ua/

Твоя особиста думка нас тут не цікавить